Двубоят между ПСЖ и "Манчестър сити" привлича вниманието във втория кръг от груповата фаза в Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу тази вечер от 22 часа на "Парк де пренс" в Париж. Двубоят ще бъде повторение на полуфиналните срещи от миналия сезон, когато "гражданите отстраниха френския си съперник след две победи.

Срещата е важна за парижани, които допуснаха грешка на старта, завършвайки 1:1 с "Брюж". В първата си среща пък "Сити" надви "РБ Лайпциг" с 6:3.

Въпреки грешната стъпка в първия си европейски мач ПСЖ се представя впечатляващо в Лига 1. Тимът започна с осем поредни победи и 22 отбелязани гола.

За срещата с "гражданите" в тима се завръща Лионел Меси, който пропусна последните два мача заради травма. В последния двубой, в който игра, аржентинецът беше заменен и реакцията му към треньора Маурисио Почетино предизвика много коментари.

В лагера на парижани се появи и ново напрежение след успеха над "Монпелие" през уикенда. Килиан Мбапе беше заменен, а камерите го уловиха на скамейката, докато се оплаква от Неймар. "Той не ми подава когато съм в такава позиция", коментира нападателят пред съотборника си Идриса Гей.

Преди началото на сезона Мбапе беше свързван с напускане на ПСЖ, но остана.

Съперникът "Манчестър сити" започна сезона с грешна стъпка и загуба от "Тотнъм", но след това спечели шест от седемте си мача. В тях "гражданите" отбелязаха 24 гола и допуснаха едва четири.

Срещата ще бъде също дуел между Меси и бившия му мениджър в "Барселона" Пеп Гуардиола. Двамата бяха заедно при каталунците в най-успешния период в историята на клуба.

В група В "Милан" приема "Атлетико" (Мадрид), като двубоят е важен и за двата тима, които не спечелиха първите си срещи. По същото време "Ливърпул" гостува на "Порто".

Програма за 28 септември
19.45 ч. "Интер" - "Шахтьор" (Донецк), пряко по Макс Спорт 3
19.45 ч. "Аякс" - "Бешикташ", пряко по Макс Спорт 4
22 ч. ПСЖ - "Манчестър сити", пряко по Макс Спорт 3
22. ч. "Милан" - "Атлетико" (Мадрид), пряко по Макс Спорт 4
22 ч. "Порто" - "Ливърпул", пряко по Макс Спорт 2
22 ч. "Дортмунд" - "Спортинг"
22 ч. "РБ Лайпциг" - "Брюж"
22 ч. "Реал" (Мадрид) - "Шериф" (Тираспол), пряко по Макс Спорт 1

Дневник