Европейският шампион Италия и първенецът на Южна Америка Аржентина ще играят приятелски мач през 2022 г., обявиха футболните федерации на двата континента. Срещата ще се проведе през лятото на следващата година, като все още не е ясно мястото, на която ще се играе мачът.

Той е част от голямо партньорство между Европейската футболна федерация (УЕФА) и Конфедерацията на Южна Америка (КОНМЕБОЛ).

Сътрудничеството между двете страни включва още програми за женския футбол, футзал, младежките категории, както и изпращане на съдии да свирят срещи в чужбина. Двете конфедерации ще разработват и тренировъчни схеми.

"Договорът между двете страни включва три издания на мачовете между шампионите на Европа и Южна Америка", допълват от УЕФА.

Не се уточнява дали втората среща ще бъде през 2025 г. година, след като са следващите европейско първенство (Германия) и Копа Америка (домакин е Еквадор).
 

През 2021 г. Италия стана европейски шампион за пръв път от 1968 г., а Аржентина триумфира в Копа Америка след 28-годишно чакане.

Дневник