ПСЖ надви "Манчестър сити" с 2:0 в най-чакания мач от началото на груповата фаза в Шампионската лига. На своя "Парк де пренс" френският тим се справи с "гражданите", за да вземе първа победа в надпреварата за този сезон и да заяви амбициите си.

Идриса Гей откри в осмата минута, а с първото си попадение за ПСЖ Лионел Меси узакони победата на своя тим. Аржентинецът беше точен в 74-ата минута.

В другата среща в групата "Брюж" надигра "Лайпциг" с 2:1 като гост и затвърди добрата си форма. След два мача ПСЖ и белгийският отбор са с по 4 точки, "Сити" има три, а "Лайпциг" е на дъното без точка.

Сблъсъкът на "Парк де Пренс" беше чакан с голям интерес заради атрактивните двубои, които ПСЖ и "Сити" направиха през миналия сезон в полуфиналите. Въпреки че лекуваше контузия Меси започна като титуляр заедно с Килиан Мбапе и Неймар, около които се появи и напрежение.

"Сити" започна без централен нападател в предни позиции.

Домакините стартираха по-добре, като в първите минути успяха да се справят с пресата на "гражданите". Движението на Мбапе по целия фронт на атаката затрудни гостите и именно това се оказа ключово. В осмата минута Мбапе получи топката отдясно и я центрира остро.

Неймар не успя да отправи удар, но това щастливо отпрати топката към Идриса Гей. Халфът пое и с второто докосване отправи неспасяем удар в горния ъгъл - 1:0.


След ранното попадение "Сити" успя да пренесе играта в предни позиции и около 20 минути доминираше на терена. Тимът на Пеп Гуардиола създаде големи проблеми за домакините, като дори не им позволяваше да преминават централната линия.

Най-чистото положение пред "Сити" се откри в 27-ата минута. Тогава Рахим Стърлинг стреля с глава, но топката срещна гредата. Добавката на Бернардо Силва също отиде в гредата, като той не успя да се разпише от два метра.

До края на първата част Рубен Диаш пропусна още един изгоден шанс, а вратарят на "Сити" Едерсон се намеси след шут на Андер Ерера.

След паузата ситуацията не се промени, като "Сити" атакуваше, а ПСЖ се бранеше и разчиташе на скоростта си при контраатаки. Пространствата за "гражданите" обаче бяха малко, но тимът все пак имаше положения.

Изстрел на Кевин Де Бройне мина на сантиметри от страничния стълб, докато друг такъв на Рияд Марез от малък ъгъл беше спасен от Джанлуиджи Донарума.

В 74-ата минута Меси удвои аванса на ПСЖ с красиво изпълнение. Аржентинецът тръгна от крилото, влизайки навътре в терена, направи двойно подаване с Мбапе и с премерен удар с левия крак не остави шансове на Едерсон.

Шесткратният носител на Златната топка се разписа за 16-и пореден сезон в Шампионската лига. Освен това той отбеляза и 27-и гол в 35 мача срещу англйски тимове в европейските турнири.

В мач от група В "Атлетико" (Мадрид) победи "Милан" с 2:1 след обрат. "Росонерите" поведоха след 20 минути с гол на Леао, но само девет по-късно останаха с човек по-малко заради втори картон на Франк Кесие.


"Атлетико" се възползва в края на срещата, като реализира в 84-ата и 90-ата минута. Точни бяха Антоан Гризман и Луис Суарес.

В същата група "Ливърпул" разгроми "Порто" с 5:1 и продължава да се движи уверено. Мърсисайдци са с шест точки и голова разлика 8:3. Точни за червените в Порто бяха Мохамед Салах и Роберто Фирмино по два пъти, както и Садио Мане, който се разписа веднъж.

Дневник