Григор Димитров се класира за втория кръг на тенист турнира от сериите АТП 250 в Сан Диего. Българинът постигна успех в три сета над унгареца Мартон Фучович - 6:3, 1:6, 7:5 след 2 часа и девет минути на корта.

Това беше първа среща за Димитров от един месец. Той се възстановяваше от контузия, която получи по време на US Open.

Двубоят срещу 41-ия в световната ранглиста мина на приливи и отливи за Димитров. Той беше стабилен в първата част, в която дори не даде точка за пробив на Фучович. Българинът успя да пробие в осмия гейм, за да поведе с 5:3, след което затвърди пробива и спечели първата част.

Последва спад в представянето му и Фучович много бързо се възползва, повеждайки с 3:0. Димитров нямаше никакви шансове в сета и за само 31 минути унгарецът го спечели с 6:1.

Решаващият сет приличаше на първата част - двамата тенисисти бяха стабилни, не рискуваха излишно и резултатът се движеше гейм за гейм. Единствените точки за пробив се откриха пред Димитров при 6:5 в негова полза. От втория опит той се справи и затвори срещата при 7:5.

За бившия №3 това беше първи успех над Фучович в три срещи. Унгарецът продължава с колебливата си си форма, като е спечелил един от последните си седем двубоя.

"Винаги е хубаво да спечелиш срещу толкова силен съперник. Чувствах се добре, но бях малко "ръждив" на корта, поне в началото, докато си намеря ритъма. За мен това е първи мач от три седмици и половина", каза Димитров след срещата.

В следващия кръг Димитров ще играе срещу Феликс Оже-Алиасим, който е под №3 в основната схема. Дотук българинът има две загуби в две срещи с 21-годишния канадец.

Дневник