"Барселона" допусна втора поредна загуба с 0:3 в Шампионската лига. След домакинското поражение срещу "Байерн", сега каталунците отстъпиха със същия резултат и срещу "Бенфика" в Лисабон.

Баварците взеха нова убедителна победа, като спечелиха с 5:0 срещу "Динамо" (Киев).

Вечерта в Шампионската лига донесе вълнуващи развои, като погледите бяха насочени към "Олд Трафорд". Там "Манчестър юнайтед" направи обрат за 2:1 срещу "Виляреал". В герой се превърна Кристиано Роналдо, който вкара в 95-ата минута.

Колебливият в Серия А "Ювентус" спечели втора победа на европейската сцена, като този път стигна до 1:0 срещу настоящия шампион "Челси" с гола на Федерико Киеза веднага след почивката.

В Лисабон "Барселона" изигра нов слаб мач и остава в дъното в своята група без точка и без вкаран гол.

Дарвин Нунес даде преднина на домакините от "Бенфика" с гол още в третата минута. Рафа Силва удвои в 69-ата, а десет по-късно Нунес от дузпа направи 3:0. Малко преди края "Барселона" остана и с човек по-малко след втория жълт картон на Ерик Гарсия.

Резултатът поставя бъдещето на Роналд Куман начело на каталунците под въпрос. Нидерландският треньор беше под напрежение и досега заради неубедителните мачове на отбора.

Водач в групата е "Байерн", който с настроение стигна до гръмка победа. Два гола за успеха вкара неудържимият Роберт Левандовски.

На "Олд Трафорд" "Манчестър юнайтед" игра с колебания, но "Виляреал" не успя да се възползва. Испанският отбор създаде много добри възможности още през първата част.

В началото на второто полувреме Пако Алкасер засече подаване от ляво и даде преднина на гостите. "Юнайтед" потърси обрат и успя да изравни чрез Алекс Телес, който вкара много красив гол от воле. Малко след това Единсон Кавани пропусна отблизо.

"Виляреал" продължи да играе добре, но не можа да преодолее представилия се силно Давид де Хеа. В последните секунди на добавеното време с удар от малък ъгъл Роналдо донесе победата.

Дневник