ЦСКА и "Лудогорец" продължават участието си в европейските турнири, като тази вечер излизат за вторите си мачове от груповата фаза. От 19.45 часа на Националния стадион "Васил Левски" червените приемат норвежкия "Бодьо" в Лигата на конференциите.

От 22.00 часа в Разград "Лудогорец" е домакин на сръбския шампион "Цървена звезда" в Лига Европа.

И двата български тима не успяха да спечелят в първия кръг. С много проблеми и след като беше надигран от "Мидтиланд" "Лудогорец" успя да си тръгне с точка от Дания, докато ЦСКА претърпя разгром 1:5 от "Рома" на "Олимпико".

Предстоящите срещи на българските отбори са от изключително значение в желанието им да преодолеят груповата фаза на двата турнира.

За ЦСКА срещата с "Бодьо" идва дни след успеха в дербито с "Левски". Според треньора Стойчо Младенов това ще помогне за самочувствието на червените. "Имат много добри футболисти, физически здрави и ръстови, но и технични, което ще даде възможност и ние да покажем силните качества, които притежаваме", добави треньорът за предстоящия съперник.

ЦСКА няма да може да разчита на Яник Вилдсхут, който получи червен картон срещу "Рома", както и на контузените Мено Кох, Тибо Вион и Бисмарк Чарлс.

"Лудогорец" също ще преследва задължителна победа срещу лидера в групата си. "Цървена звезда" спечели на старта срещу "Брага" в Белград. В Разград обаче сръбският шампион ще бъде без четирима основни играчи - капитана и бивш вратар на "Лудогорец" Милан Борян, бранителя Александър Драгович, Александър Катай и Милош Дегенек.

Те не отпътуваха за България, тъй като са заразени с коронавирус.

В "Лудогорец" също имат проблеми, като с трайни контузии са Каули Оливейра и Вандерсон, а Кирил Десподов, който вкара на "Мидтиланд", е под въпрос. Добрата новина за българския шампион е, че треньорът Валдас Дамбраускас ще води срещата, след като прекара коронавирус.

В негово отсъствие съставът показа колебания, загуби от "Славия", а в другите си мачове не беше на висота. "Искам да видя различен "Лудогорец" от мачовете, които изиграхме през последните две седмици. Това, което смятам, че утре (б.а. днес) ще се случи, е да има реакция от всички момчета. Ще видите отбор, който ще се бие и ще остави 100% от себе си", каза литовецът преди двубоя.

"Лудогорец" и "Звезда" вече са се срещали в Европа, като през сезон 2016-17 в квалификациите на Шампионската лига два пъти завършиха 2:2, а българският тим продължи след продължения. В историята си "Лудогоерц" никога не е губил от сръбски отбор, като има три победи и три равенства.

Дневник