Лудогорец" записа домакинска загуба във втория си мач в групите на Лига Европа, отстъпвайки с 0:1 срещу "Цървена звезда". Българският шампион не се представи на висота, в големи периоди от срещата беше надигран от първенеца на Сърбия, а когато имаше шансове не се възползва от тях. За 90 минути "Лудогорец" отправи само един точен удар.

Единственият гол в двубоя отбеляза Гелор Канга в 64-ата минута.

Двубоят в Разград беше изгледан от президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който по-рано през деня е имал среща с клубове от региона. Това беше първи мач в европейските турнири на български тим, който Михайлов изгледа на живо от няколко години.

Успехът е втори за "Звезда" в група F на турнира, като сръбският я оглавява с пълен актив. "Лудогорец" остава с една точка, която спечели в първия си мач с "Мидтиланд". Междувременно датският тим загуби от "Брага" с 1:3. Така след два мача "Лудогорец" е трети, с по-добра голова разлика от "Мидтиланд".

В следващия си мач българският първенец приема "Брага" на 21 октомври.

За трети път "Лудогорец" срещна "Цървена звезда" в европейските турнири. В същото време българският тим записа и първа загуби от сръбски съперник, след като дотук беше с три победи и три равенства.

Българският тим беше воден от треньора си Валдас Дамбраускас, който се завърна след двуседмично отсъствие, прекарвайки коронавируса. "Лудогорец" започна с трима бранители и наситена халфова линия, като в предни позиции действаха Пиерос Сотириу и Бернард Текпетей.

"Цървена звезда" беше без четирима основни играчи, заразени с коронавирус, а основният нападател Милан Павков остана на пейката.

"Лудогорец" можеше да открие преди да са изтекли и две минути, но Текпетей не успя да преодолее вратаря на гостите.

Постепенно "Звезда" успя да осъществи натиск и няколко пъти застраши Кристиан Кахлина. Най-добрият шанс за гостите се откри пред Бен в 26-ата минута, когато трима в червено-бяло изненадаха българската защита. Ударът от малък ъгъл на нападателя обаче не намери целта.

До почивката гостите отправиха осем удара, а "Лудогорец" имаше два пъти по-малко. Сотириу остана изолиран в предни позиции, а всичко по-интересно идваше от Текпетей.

След паузата "Звезда" започна да играе чувствително по-добре, а "Лудогорец" така и не намираше път към вратата на сръбския шампион. Треньорът на гостите Деян Станкович направи и промени, като пусна Павков преди да е изтекъл и час от началото.

В 64-ата минута "Цървена звезда" поведе. Защитата в зелено не се ориентира при центриране отляво, топката беше избита около границата на наказателното поле, но там Канга беше непокрит и я изстреля с голяма сила, пращайки я в горния ляв ъгъл на Кахлина - 0:1.

Халфът от Габон реализира за втори път в Разград, след като го стори и през 2016 г. в мач между двата тима от квалификациите на Шампионската лига.

Дамбраускас също потърси промени, като пренареди тима си, пусна и Кирил Десподов в игра, но в 77-ата минута българските шампиони останаха с човек по-малко. Сисиньо получи втори жълт картон, след като Павков падна на тревата. Първият картон на бразилския защитник беше ненужен в 52-ата минута за провокация на играч на гостите.

Въпреки всички проблеми "Лудогорец" беше много близо до изравнителен гол. Мавис Чибота получи неочакван шанс в 80-ата минута, но не успя да уцели вратата, след като преодоля стража на гостите.

Шампионите имаха и друг шанс, но Текпетей удари греда.

Дневник