Люис Хамилтън заяви, че никога няма да разбере защо състезателният му път мина извън "Ферари". Англичанинът каза, че му е било мечта да кара за италианския отбор.

Хамилтън няколко пъти беше свързван с преминаване във "Ферари", особено в края на 2019 г., но така и не премина в тима от Маранело. Това едва ли ще се случи някога, тъй като договорът му с "Мерцедес" изтича през 2023 г., когато той ще е на 38 години.

"Ще бъде лудост да си помисля, че никога не съм карал за "Ферари". Имам няколко ферарита вкъщи, така че карам "Ферари", но не и това! За всеки това е мечтана позиция. Просто никога не е било напълно реална възможност за мен. Никога няма да знам напълно защо, но им пожелавам всичко добро и ще прекарам още малко от времето си да ги спирам да печелят титлата", каза Хамилтън пред "Скай Италия".

Седемкратният световен шампион беше свързван с "Ферари" първо в края на 2012 г., когато напусна "Макларън" и подписа с "Мерцедес", но по-сериозно през 2019 г., когато дори се срещна с шефовете на отбора. Тогава Хамилтън влизаше в последната година на договора си с "Мерцедес", но през 2020 г. "Ферари" реши да подпише с Карлос Сайнц като заместник на напусналия Себастиан Фетел. В последните три години италианският отбор е и далеч от борбата за титлата.

Хамилтън призна още, че няколко пъти е обмислял да се оттегли от Формула 1 в последните години.

"Имаше доста случаи в последните четири или пет години, в които си казвах, че не знам дали искам да продължавам да давам, да жертвам някои неща от личния си живот. Има и други неща, които обичам да правя. Но от друга страна си казвам, че съм голям късметлия да имам такава работа. В голямата картина това е малка част от живота, след това ще си пенсиониран дълго, дълго време", допълни пилотът.

Той каза, че ще остане в спорта, докато все още има глад за победи: "Опитвам да намеря точния баланс. Ако все още съм гладен, ако още мога да тренирам като хлапе, което правя сега, и ако още постигам страхотни резултати - супер. Ако започвам да ставам по-бавен, ако не тренирам и нямам такова желание, ще знам, че тогава трябва да спра."

Дневник