Яник Синер (Италия) и Гаел Монфис (Франция) ще се срещнат на финала на "София оупън". Поставените под №1 и №2 в схемата достигнаха до мача за титлата без да загубят сет в турнира. Шампионът от миналата година Синер победи с 6:3, 7:5 Филип Краинович (Сърбия), а преди това Монфис победи със 7:5, 6:0 Маркос Гирон (САЩ).

Синер, който е водач в схемата, проби за 3:1. Краинович върна пробива в седмия гейм, но след това направи мноог грешки и шампионът си върна преднината, а след това спечели и сета. Във втория Краинович поведе с 5:3, но допусна пробив. Синер се възползва по най-добрия начин от грешките на съперника си и спечели сета със 7:5.

Преди това Монфис победи Гирон, който беше приятната изненада на турнира. Французинът имаше трудности в първия сет, в който двамата си размениха по един пробив, а Монфис взе подаването на съперника си за 7:5. Във втория сет той спечели категорично - 6:0.

С победата Монфис продължи серията си и вече има 17 поредни години с поне по един финал в АТП. Пред него е единствено Рафаел Надал, който е играл финали 18 поредни години - от 2004 до 2021 г. включително.

Дневник