Младежкият национален отбор по волейбол ще играе за пето място на световното първенство до 21 г., след като победи с 3:1 (24:26, 25:22, 25:22, 25:23) Чехия в първия си мач в Карбония (Италия). В неделя тимът на Найден Найденов ще срещне победителя от мача между Бразилия и Белгия.

Първият гейм беше равностоен. Нито един от двата отбора не можеше да натрупа по-голяма преднина. Българските волейболисти спасиха един геймбол. След грешка от сервис на Александър Николов, а след това и от атака на Денис Карягин, Чехия спечели гейма.

Ситуацията се повтори във втория гейм. Двата отбора се преследваха в резултата, но при 19:19 България спечели три поредни точки след добра игра в защита. Българските волейболисти запазиха преднината си до края на гейма.

Чехия поведе с 5:1 в началото на третия гейм след няколко грешки на българските волейболисти. Авансът на чехите се запази до 14:10, но българите изравниха след серия от четири поредни точки. Впоследствие обаче Чехия отново поведе. При 18:21 на сервис за България застана Александър Николов, който затрудни посрещането на съперника с началния си удар. Българите направиха серия от шест поредни точки и поведоха с 24:21, а след това спечелиха гейма.

Българските волейболисти водеха през почти цялото време в четвъртия гейм. Чехите намалиха в края, но България стигна до мачбол с единична блокада на Самуил Вълчинов. Отново той донесе и победната точка с добра атака.

Вълчинов беше най-резултатен с 16 точки, а Александър Николов добави 15.

Дневник