"Атлетико" (Мадрид) победи с 2:0 "Барселона" в мач от осмия кръг на Ла Лига. Каталунците претърпяха поредната си тежка загуба, след като през седмицата отстъпиха с 0:3 на "Бенфика" в Шампионската лига.

Тома Льомар откри резултата за "Атлетико", а Луис Суарес вкара за 2:0, разписвайки се срещу бившия си отбор.

Треньорът на "Барселона" Роналд Куман вероятно ще остане на поста въпреки загубата. Няколко часа преди мача президентът на клуба Жоан Лапорта заяви, че е взел решение Куман да продължи да води отбора.

"Той ще продължи да бъде треньор, заслужава доверие, той е легенда на "Барселона". Оценявам това, че прие да е треньор в този труден период", заяви Лапорта.

"Атлетико" атакуваше по-често в началото на мача. Тома Льомар опита удар от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата. Малко по-късно Жоао Феликс също пробва изстрел, но отново без успех. В 23-ата минута "Атлетико" поведе, след като Льомар беше изведен от Луис Суарес. Бившият нападател на "Барселона" беше близо до втори гол пет минути по-късно, но не уцели вратата. В следващите минути гостите натиснаха и имаха 69% владение на топката.

В 44-ата минута обаче "Атлетико" стигна до втори гол. Суарес беше точен след пас на Льомар.

След почивката домакините предимно се защитаваха и оставиха на "Барселона" да контролира играта. В 61-ата минута вратарят Ян Облак спаси удар на Филипе Коутиньо. Гостите така и не стигаха до реално положение за гол, а "Атлетико" спокойно изчака края на мача.

"Атлетико" е на второ място със 17 точки, а "Барселона" е на девето с 12.

Дневник