Лудогорец" победи "Левски" с 4:2 в дербито от десетия кръг в Първа лига и се върна начело в таблицата. Шампионите не оставиха много шансове на съперника си, въпреки че за кратко сините помечтаха, че могат да вземат нещо от срещата.

Сините поведоха в 26-ата минута чрез Борислав Цонев, но в 29-ата Доминик Янков изравни. Пиерос Сотириу изведе шампионите напред в началото на втората част, но с второто си попадение Цонев върна равенството. В края на мача "Лудогорец" вкара нови два гола чрез Елвис Ману и Бернард Текпетей, за да си гарантира успеха.

Головете на шампионите паднаха след много груби грешки в защитата на сините, а не след плод на комбинации или тотално надиграване.

Срещата се изигра само часове, след като от "Лудогорец" съобщиха, че преговарят за раздяла с треньора Валдас Дамбраускас. В този двубой тимът беше воден от Станислав Генчев.

С победата "Лудогорец" събра 21 точки и дели първото място с "Ботев" (Пловдив), но е изграл два мача по-малко. "Левски" е 11-и в таблицата с осем точки. Сините записаха шеста загуба от началото на сезона и продължават да бъдат без успех след завръщането на Станимир Стоилов.

От самото си начало срещата се игра на високи обороти, като "Левски" опита да притисне шампионите. Георги Миланов опита шут от дистанция, но той не затрудни Кахлина. Първият добър шанс се откри пред гостите, като на Николай Михайлов рано му се наложи да прави спасяване.

В 18-ата минута Николай Михайлов събори в наказателното поле Пиерос Сотириу, но реферът Георги Кабаков прецени, че дузпа няма.

Само осем минути по-късно "Левски" поведе. Здравко Димитров влезе в наказателното поле и върна топката към точката на дузпата, където Борислав Цонев беше непокрит. Той имаше късмет, въпреки че ударът му не беше много добре изпълнен, но топката все пак влезе в мрежата.


Радостта на сините обаче траеше само три минута, като "Лудогорец" бързо успя да изравни. Разбира се Доминик Янков, който наказа много груба грешка в защитата на домакините. Младият футболист засече прострелно центриране на Мавис Чибота.

До края на първата част други опасности пред двете врати нямаше.

Второто полувреме започна кошмарно за домакините, които получиха втори гол преди да са изтекли и две минути. Неразбирателство при изнасянето на топката остави пространство за Икоко той центрира, а Христос Шелис изпусна Сотириу, който без проблем вкара с глава.

"Левски" все пак изравни като това стана в 81-ата минута. Видеоповторение показа, че Пластун извършва нарушение срещу Билал Бари и сините получиха дузпа. Борислав Цонев стреля точно, отбелязавайки второто си попадение в мача.


След този момент обаче защитата в синьо се пропука още два пъти. В 85-ата минута Николай Михайлов и Шелис сгрешиха и оставиха Десподов да намери непокрития Ману, който от метър вкара на празна врата.

Минута преди края на редовното време Ману на свой ред асистира на Текпетей за крайния резултат 2:4.

Дневник