България завърши на шестото място на световното по волейбол за младежи до 21 години. Националите, водени от Найден Найденов, отстъпиха с 1:3 (25:19, 22:25, 20:25, 23:25) срещу Белгия в спора за петата позиция.

Това беше третото голямо първенство във волейбола, организирано съвместно между България и Италия, след Евроволей 2015 и световното за мъже през 2018 г.

Селекционерът заяви, че класирането е добро, но трябва да се вземат поуки. Вниманието му беше насочено към организацията на играта.

"Не започнем ли ние да си организираме контраатаките, няма как да стане. Няма. Толкова грешки след извадени топки, неорганизирани след това контраатаки, няма нито един отбор. С всичко друго се справяме, но това е точконосец и ние не можем да пропускаме толкова много възможности", каза Найденов.

"Иначе всичко е супер - шести в света не е малко. Важното е, че се видя къде трябва да работят тези момчета в клубовете си, за да могат да израстват. Това е най-важно от това световно първенство."

Диагоналът Денис Карягин заяви, че предстои усърдна работа по клубовете. "Всички трябва да продължим да се развиваме във всички аспекти на играта. Но това става само с много работа. Заедно с момчетата до 19 години имаме отбор, който в бъдеще може да радва България."

Преди няколко седмици волейболистите до 19 години спечелиха сребърните медали от световното в Техеран.

Италия продължи силното си лято и след европейските титли при жените и мъжете спечели и световната титла до 21 години. "Скаудра адзура" победи с 3:0 (25:19, 25:22, 25:20) Русия. Полша взе бронзовите медали след 3:0 (25:16, 25:14, 25:19) срещу Аржентина.

Дневник