Легендарният мениджър на "Манчстър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън не остана доволен от решението на Оле Гунар Солскяр да остави Кристиано Роналдо на резервната скамейка за мача с "Евертън". Нападателят влезе в игра в 59-ата минута на двубоя на "Олд Трафорд", който завърши 1:1.

В социалните мрежи беше публикувано видео от разговор между Фъргюсън и бившия шампион в UFC Хабиб Нурмагомедов. В него се чува как сър Алекс казва, че футболистите на "Евертън" са получили тласък, когато са "видели, че Роналдо няма да играе". Нурмагомедов припомня, че португалецът все пак е влязъл в игра, на което Фъргюсън отговаря: "Да, знам, но винаги трябва да започваш мача с най-добрите си играчи."

След мача Солскяр защити решението си. На въпрос защо е оставил Роналдо на пейката, той отговори: "Аз и той разбираме повече от експертите. Въпросът е до това да изберем точните моменти кога ще играе и кога - не. Той вече не е млад."

Роналдо предизвика допълнителни коментари с поведението си след края на мача, като беше видимо ядосан и си говореше сам при излизането от терена.

"Гледах мача и видях как излез от терена. Не мога да кажа, че ми хареса. Разочарован ли е, че е резерва? Да. Разочарован ли е, че не вкара? Да. Дразни ли се, когато тимът не спечели? Разбира се. Ние знаем тези неща. Той излиза, мърмори си нещо, което повдига въпроси. Какво казва? На кого се дразни? Вероятно на мениджъра. Кристиано е достатъчно умен да знае, че подобни неща поставят мениджъра под още по-голямо напрежение", заяви легендата на "Юнайтед" Гари Невил.

Дневник