Десеткратният шампион на България "Лудогорец" е номиниран за най-добър социален проект сред европейските клубове за 2021 година. Конкурсът е на фондацията "Европейски футбол за развита мрежа" (EFDN), a "Лудогорец" участва със своя проект Improve yourself и е избран за един от четирите най-въздействащи.

Участват общо десет клуба, като освен "Лудогорец" това са "Барселона", "Ювентус", "Байер" (Леверкузен), "Ливърпул", "Хартс", "Твенте", "Шефилд юнайтед", "Атлетик" (Билбао) и "Мидълзбро".

"Проектът Improve yourself е част от социалната дейност на ПФК "Лудогорец" от две години. Той цели да помогне на хората да се подобряват ежедневно, използвайки ефекта от футбола и спорта като цяло - да бъдат здрави, силни, бързи, умни, първи и ангажирани. Целта е стремеж за постигане на високи лични резултати и изисквания към себе си", съобщават шампионите.

От EFDN подчертават още за иновативни методи за подготовка в академията на "Лудогорец", както и създадения клуб на дамите, в който влизат съпругите и приятелките на футболистите или служители. Той се занимава с различни социални дейности.

"Този проект обхваща не само младото поколение, но и възрастните, които дават добър пример, показвайки своите знания и умения, с които подпомагат развитието на децата и да им дават насоки за усъвършенстване", допълват от "Лудогорец".

Дневник