През януари ще имаме новини за Килиан Мбапе" - с тези думи президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес увеличи напрежението по оста между френската звезда и настоящия му клуб ПСЖ.

Испанският бизнесмен за пореден път афишира, че "Реал" не се е отказал от идеята да привлече Мбапе, въпреки че през лятото такъв трансфер пропадна.

Само преди дни Мбапе потвърди, че е искал да напусне Париж през лятото. Тогава "Реал" даваше за него 160 милиона евро, но според редица информации ПСЖ са отхвърлили офертата с искане за по-висока сума.

"Поисках да напусна, защото реших да не продължавам договора си и исках клубът да получи трансферна сума и да може да намери качествен заместник. Клубът ми даде много, винаги съм бил щастлив тук и сега съм", каза Мбапе преди дни.

Договорът на нападателя с ПСЖ изтича през лятото на 2022 г. и на практика от 1 януари "Реал" ще може да подпише предварителен контракт с Мбапе или да преговаря с него, без да нарушава никакви правила. "Надявам се, че на 1 януари всичко ще бъде решено", каза още Перес.

С това президентът на "Реал" предизвика и реакция от ПСЖ. Спортният директор на клуба Леонардо обвини белите в липса на уважение.

"От Мадрид проявяват неуважение към нашия клуб и към Мбапе", каза Леонардо пред "Екип".

"Това продължава вече две години. Прозорецът за трансфери е затворен. "Реал" трябва да спре това поведение. Трябва да можете да спрете. Мбапе е играч на ПСЖ и ние ще направим всичко възможно да го задържим такъв."

Сигурен ли е Мбапе за "Реал"

Подобен въпрос вече открито се повдига във Франция. Леонардо не скри раздразнението си по темата, като още веднъж призова от "Реал" да се въздържат от коментари за играч на друг клуб.

"Преди да чуем Флорентино Перес, имаше коментари от Бензема и техния треньор Карло Анчелоти. Те говорят така за Килиан сякаш вече е един от тях", добави Леонардо.

От "Екип" съобщават, че Мбапе няколко пъти е разговарял с президента на ПСЖ Насер ал Хелайфи, но официални преговори за подписване на нов договор не са водени.

Френското издание допълва, че Мбапе няма агент, като делата му се движат от членове на неговото семейство. Това прави евентуално преминаване в "Реал" много по-лесно.

В разгара на лятото, когато испанският клуб правеше всичко възможно да привлече Мбапе, вестник "Марка" съобщи, че в основата на "Операция Мбапе" е иранският мениджър Киа Джорабчиян.

В италианската преса пък се завъртя и информация за евентуалната заплата на Мбапе в Мадрид. Споменава се, че той може да подпише с "Реал" за шест сезона при годишна заплата от 40 милиона евро. В момента Мбапе получава около 24 млн. годишно в ПСЖ.

Заплата от 40 милиона на сезон обаче ще го остави зад Кристиано Роналдо, и сегашните му съотборници в Париж Неймар и Лионел Меси.

Дневник