Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов e започнал обиколка на спортните комплекси и бази, които са собственост на министерството (ММС). От там посочиха, че целта е да се увери лично какво е състоянието на съоръженията.

Кузманов вече е инспектирал Националната спортна база "Цар Самуил" в Петрич, тренировъчната зала и прилежащите терени към комплекса. Министърът е проверил състоянието на почивната станция и административната сграда, се казва още в съобщението до медиите.

Темата за спортната инфраструктура и начина на управление на дружествата, които са на подчинение на министерството на спорта, беше застъпена още при идването на Кузманов като служебен министър. Постепенно дойдоха серия критики за управлението на предишния министър Красен Кралев, както и твърдения, че се правят проверки в министерството и във всички свързани с него дружества, включително и Българския спортен тотализатор (БСТ).

Въпреки многото промени, направени от служебното правителство в ръководствата на държавни дружества, Кузманов не предприе такива стъпки.

Още през юни беше потвърдено, че "Сердика спортни имоти", в което влизат стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, е в тежко финансово състояние. От друга страна, в момента върви конкурс за подбор на кандидати за трима представители на държавата в Съвета на директорите на "Национална спортна база". И тримата допуснати кандидати са негови членове още от 2013-2014 г., написа наскоро "Сега".


От ММС съобщават, че проверките по спортните съоръжения ще продължат, както и че "са свързани с усилията на ММС да се подобрят базата и функционалността, за да се предоставят адекватни условия за подготовка, тренировки и състезания на българските федерации, клубове и спортисти".

Преди дни Кузманов е имал среща с ръководството на ЦСКА по темата за бъдещето на "Българска армия" и базата в Панчарево.

Дневник