ПСЖ няма достатъчно приходи, за да финансира големи сделки и да изплаща заплатите на суперзвездите си. С тези думи президентът на испанския футболен шампионат Ла Лига Хавиер Тебас за пореден път обвини френския клуб, че нарушава правилата.От повече от година Тебас твърди, че ПСЖ не отговаря на финансовия феърплей, който беше въведен от УЕФА.

"Много хора мислят, че критикувам ПСЖ, защото те отнеха от Ла Лига Неймар и Лионел Меси, но не е така. Повтарям, че те нямат достатъчно приходи за всички разходи, които правят. Как могат да обяснят, че имат отбор за 600 милиона евро, а в същото време за титлата в Лига 1 получават 45 милиона евро", коментира Тебас пред френския вестник "Екип".

Той призова президента на клуба Насер ал Хелайфи да отговори на редица въпроси.

"Попитах техния президент, след това и този на Лига 1 (Венсан Лабрюн), но вместо да отговорят, те започнаха да ме нападат."

Тебас обяви, че може да предостави данни и документи, които подкрепят твърденията му.

"Мога да ви покажа с цифри и данни, че ПСЖ нарушава финансовия феърплей. Още преди привличането на Лионел Меси. Не ме интересува дали той и Неймар ще останат в Париж, но не съм доволен, че ПСЖ наранява футболната система в Европа. Не съм единственият, който е на подобно мнение", каза още Тебас.

Той изрази намеренията на Ла Лига да работи в дългосрочна стратегия за увеличаване на стойността на испанското първенство. "Целта е да не сме зависими от суперзвезди като Меси, Неймар или Кристиано Роналдо."

Дневник