Франция ще играе срещу Испания във финала в Лигата на нациите, след като постигна паметна победа в полуфиналната фаза. Световният шампион обърна Белгия, за да спечели с 3:2, въпреки че изоставаше с 0:2 след първата част.

На "Ювентус стейдиъм" в Торино двата тима изиграха вихрен мач, който беше изпълнен с интересни моменти. Освен петте попадения имаше още един отменен гол, както и греда. Двата тима отправиха общо 27 удара, от които 12 бяха точни. Срещата завърши и с по-малко от 10 нарушения, като се игра на много високо темпо.

Яник Караско и Ромелу Лукаку дадоха аванс на Белгия с голове в 37-ата и 40-ата минута. След паузата обаче Франция игра много по-силно и доминираше на терена. Карим Бензема се разписа в 62-ата минута, Килиан Мбапе изравни от дузпа в 69-ата.

Победният гол отбеляза Тео Ернандес в 90-ата минута.

Финалът в Лигата на нациите е в неделя на "Сан Сиро" в Милано.

Селекционерите Дидие Дешан и Роберто Мартинес избраха постройки с по трима бранители, като отборите им бяха агресивни. Белгийският тим имаше повече проблеми в отбрана, където липсваха ключови фигури. За Франция голямата изненада беше Тео Ернандес, който играеше едва втори мач за националния тим. Бранителят започна сред титулярите заедно с по-големия си брат Лукас Ернандес.

През първата част Белгия играеше по-агресивно, действаше с повече самочувствие и имаше по-добрите положения. Още в началото Юго Лорис спаси ефектно изстрел на Де Бройне. Едва в края на полувремето обаче "червените дяволи" стигнаха до гол.

В 37-ата минута Караско финтира бранител в бяло и стреля с десния крак, а след рикошет топката стана неспасяема за Лорис.

Само три минути след попадението на Караско Белгия стигна и до втори гол. Де Бройне намери Лукаку в наказателното поле и централният нападател нямаше проблеми да вкара.

След паузата Франция отговори на агресията на съперника и подходи по-смело в атака. Футболистите на Дешан държаха много повече топката ограничиха белгийския отбор в атака.

В 62-ата минута Бензема намали резултата. При наглед невъзможна ситуация, обграден от трима защитници, централният нападател на "петлите" успя да се завърти на малко пространство и да стреля с левия крак, като прати топката в мрежата.

Попадението изненада Белгия и само седем минути след него французите успяха да изравнят.

Антоан Гризман падна в наказателното поле след контакт с Юри Тилеманс. Реферът Зиберт изгледа ситуацията с помощта на системата за видеоповторения и прецени, че има право да отсъди дузпа. Зад топката застана Килиан Мбапе, който с мощен шут изравни.

До края на двубоя опасни атаки имаше и към двете врати. В 87-ата минута попадение на Лукаку беше отменено заради засада. Две минути по-късно Пол Погба уцели гредата от пряк свободен удар.

В последната минута на редовното време Франция стигна до победата. Центриране отдясно не беше засечено от нападателите в бяло, но топката стигна до Ернандес. Със силен изстрел от границата на наказателното поле бранителят вкара - 3:2.

Дневник