Българският национален отбор по футбол гостува на Литва в шестия си мач от световните квалификации за първенството в Катар през 2022 г. Срещата е от голямо значение за състава, воден от Ясен Петров, за да може да бъдат съхранени шансовете за участие на бараж.

Двубоят е днес от 16 часа във Вилнюс.

След първите си пет срещи България заема четвърто място в група С с пет точки.

В последния мач на 5 септември България надигра именно Литва в София - 1:0. Единственият гол тогава отбеляза Ивайло Чочев в края на срещата. Тогава беше прекъсната серия от 10 месеца без победа, а освен това България спечели за пръв път в официален мач след почти две години.

За предстоящата среща българския състав ще бъде без Георги Костадинов, който получи контузия, а в състава бяха повикани някои дебютанти, сред които 18-годишният вратар на "Славия" Светослав Вуцов.

"Очаква ни много по-различен мач и всички сме наясно. Противникът е в променен състав, а също така играем и на изкуствен терен. Но това е даденост, аз не съм свикнал да се оплаквам", каза Ясен Петров на пресконференцията преди двубоя.

"Вече тренирахме на изкуствения терен, не е перфектен, но ще се постараем да се приспособим по най-добрия начин към него и да покажем това, което можем"..

Дневник