Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Българинът, който почиваше в първия кръг, победи с 6:4, 6:2 Даниел Алтмайер (Германия). Димитров не допусна пробиви в мача и стигна третия кръг в турнира за първи път от 2017 г.

Това е и първата победа на Димитров в Индиън Уелс от 2017 г. насам. Миналата година турнирът не се състоя заради пандемията, а през 2019 г. българинът не игра заради контузия. Година по-рано той загуби още първия си мач срещу Фернандо Вердаско. Последният му успех беше срещу Михаил Южни през 2017 г.

В началото и двамата печелеха подаванията си, но често допускаха грешки. Алтмайер спаси две точки за пробив в шестия гейм. При 4:4 германецът имаше две точки за пробив, но Димитров ги спаси благодарение на сервиса си. Българският тенисист се възползва от грешки на съперника си и стигна до пробив за 6:4.

Димитров беше стабилен на свой сервис, като в началото на втория сет спечели два сервис гейма без да допусне точка. При 2:1 в своя полза той получи две възможности за пробив след грешки на съперника си и се възползва от втората. Димитров отново спечели подаването си без да допусне точка, за да поведе с 4:1. Алтмайер измъкна трудно следващия гейм. Димитров обаче отново не даде точка на свой сервис за 5:2, а след това стигна до нов пробив, за да затвори мача за час и 27 минути игра.

Димитров вкара 69% от първия си сервис срещу само 51% за Алтмайер. Българинът допусна 11 непредизвикани грешки, а съперникът му направи 24.

В следващия кръг Димитров ще срещне първата ракета на САЩ Райли Опелка.

Дневник