Президентът на БФС Борислав Михайлов си постави отлична оценка за работата си относно прозрачността на футболния съюз и борбата с корупцията във футбола. За работата си за развитието на футбола в последните 16 години Михайлов се оцени с пет по шестобалната система.

"Работата си по справянето с развитието на българския футбол оценявам с пет. За прозрачността на БФС като организация оценката ми е отличен, както и за борбата с корупцията, защото няма корупция в българския футбол", заяви Михайлов пред Би Ти Ви.

Той обясни, че резултатите на националния отбор не са правопропорционални на работата на БФС и че играчите и треньорите имат най-добрите условия за работа. Относно загубата на националите от Литва, Михайлов каза: "Не ми хареса мачът, но има и такива двубои. Отборът е млад, треньорът е млад. Не е приятно да гледаш такъв мач, но работата на БФС е да подсигури условията за подготовка."

Михайлов заяви, че се е завърнал начело на футболния съюз, за да има стабилност и спокойствие във футбола. На въпрос дали е имало момент, в който си е мислил да спре, той отговори: "Имаше момент, в който съм си казвал "стига толкова" - и аз го усетих, и с външна помощ си подадох оставката преди година и половина. Видях през това време грешките си и видях, че мога да помогна на футбола."

Президентът на БФС коментира и предстоящия във вторник конгрес: "Хората, които ще бъдат в залата на конгреса знаят какво съм и сме направили. От другата страна виждаме агресивно поведение - говори се навсякъде, че трябва промяна. Но дали е за по-добро или е стани да седна?"

Президентът на БФС заяви, че ръководството е преизпълнило програмата си: "Убеждаваме хората да гласуват за нас с това какво сме направили и какво не сме направили. От програмата, която е представена 2018 г., е изпълнено над 100%."

Михайлов отговори и на въпроса от основния си конкурент на конгреса Димитър Бербатов, че БФС е ипотекирал сградата си на ул. "Иван Асен", като обясни, че съюзът е изтеглил кредит от 5 млн., заради забавено плащане от УЕФА, а банките са искали и имот за обезпечаването му. Кредитът е бил изплатен през 2019 г.

Дневник