Франция спечели титлата в Лигата на нациите след победа с 2:1 срещу Испания на финала в Милано. Тимът на Дидие Дешан изоставаше в резултата след гол на Микел Оярсабал, но стигна до успеха след попадения на Карим Бензема и Килиан Мбапе. При втория гол обаче останаха сериозни съмнения за засада.

Франция имаше първия шанс в мача. Карим Бензема преодоля вратаря Унай Симон, но не успя да стреля. Той потърси подаване, но топката беше изчистена. Малко след това Пабло Сарабия опита удар, но не затрудни вратаря на Франция Юго Лорис.

Испания имаше 66% владение на топката, но трудно създаваше положения. В 32-ата минута испанците поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена. В края на първото полувреме Рафаел Варан беше сменен заради контузия, а на негово място влезе Дайо Упамекано.

След почивката ситуацията не се промени особено и в началото на второто полувреме положенията все още липсваха. Постепенно обаче и двата тима започнаха да организират по-добри атаки. При една от тях Тео Ернандес удари греда.

В 64-ата минута Испания поведе. Микел Оярсабал беше изведен от Серхио Бускетс, удържа Упамекано и се разписа с диагонален удар. Франция изравни само две минути по-късно. Бензема беше точен с хубав удар от ъгъла на наказателното поле.


Франция започна да играе още по-добре и притисна съперника си. Вратарят на Испания Унай Симон спаси удари на Пол Погба и Килиан Мбапе. В 80-ата минута Мбапе вкара за Франция след хубаво извеждащо подаване от Ернандес. Испанците имаха претенции за засада, но след преглед от системата за видеоповторения (VAR) голът беше признат.

В 88-ата минута Оярсабал стреля, но Лорис спаси с една ръка. В ответната атака Мбапе имаше шанс, но Симон се справи с удара му. В 94-ата минута Лорис спаси още един опасен удар на Пабло Форналс.

Така Франция взе трофея след две победи с обрат във финалната фаза. На полуфинала "петлите" победиха Белгия с 3:2, след като изоставаха с 0:2.

В мача за третото място по-рано Италия победи с 2:1 Белгия в Торино. Николо Барела и Доменико Берарди от дузпа вкараха за домакините, а Шарл де Кетеларе беше точен за Белгия.

Дневник