Вратарят на "Реал" (Мадрид) и белгийския национален отбор Тибо Куртоа критикува УЕФА и ФИФА заради нарастващия брой мачове. Куртоа не беше доволен, че Белгия игра мач за третото място в Лигата на нациите, който загуби с 1:2 от Италия. Дни преди мача Куртоа заяви, че няма никакъв смисъл от подобен двубой. След срещата той заяви, че единствената причина да се състои са парите.

"Това е само мач за пари и трябва да сме честни за това. Играхме, защото за УЕФА това са допълнителни пари. Вижте колко променени бяха и двата отбора. Ако и двата тима бяха на финал, щяха да са с други футболисти. Това показва, че играем прекалено много мачове", каза Куртоа.

Той се обяви против идеята на ФИФА световното да се провежда през две години, а не през четири. Куртоа обаче критикува и УЕФА заради повечето мачове и даде пример със създаването на новия турнир Лигата на конференциите.

"Направиха допълнителен турнир. Винаги е едно и също. Може да са ядосани на отбори, които искат Суперлига, но на тях не им пука за играчите, интересуват се само от джобовете си. Лошо е, че не се говори с футболистите. Сега се обсъжда да има световно или европейско всяка година. Кога ще получим почивка? Никога", допълни вратарят.

Според него футболистите ще се контузват все по-често.

"Ние не сме роботи! Мачовете стават все повече, а почивката - все по-малко. На никого не му пука за нас. Догодина имаме световно първенство през ноември, след това ще трябва да играем до последните седмици на юни отново. Ще има контузии, но на никого не му пука за играчите. Три седмици ваканция не са достатъчни, за да можеш да продължиш 12 месеца на най-високо ниво. Ако не кажем нищо, всичко ще си остане все така", завърши Куртоа.

Дневник