Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс след победа с 3:6, 6:4, 7:6 (2) срещу Хуберт Хуркач (Полша) за 2 часа и 37 минути игра. Българският тенисист изигра пореден силен мач и постигна втори пореден успех след загубен първи сет, след като 24 часа по-рано отстрани водача в схемата Даниил Медведев.

В първия сет и двамата печелеха подаванията си, но Хуркач беше доста по-убедителен на свой сервис. Макар и по-трудно, Димитров също взимаше сервис геймовете си. В осмия гейм обаче той допусна точка за пробив след двойна грешка и още две непредизвикани. Димитров я спаси, а след това се справи и с още една, но при третата си възможност Хуркач проби. С пореден силен сервис гейм той затвори първия сет с 6:3.

Димитров започна добре втория сет. Той стигна до пробив и поведе с 2:0. Полякът обаче веднага върна пробива, а след това и изравни резултата. В седмия гейм Хуркач имаше две възможности за пробив, но Димитров ги спаси. Полякът обаче продължаваше да бъде убедителен на свой сервис. При 5:4 в своя полза Димитров опита да притисне съперника си и успя да стигне до точка за пробив и за спечелване на сета след поредната добра атака. След много дълго разиграва българският тенисист имаше и късмет - топката закачи мрежата, но падна в полето на съперника му, с което резултатът в сетовете беше изравнен.

Димитров взе подаването си в началото на третия сет, но след това беше изправен пред две точки за пробив. Той спаси първата с излизане на мрежата, а при втората отново направи страхотно воле, с което си заслужи аплодисменти от съперника. Димитров взе гейма си след това след поредното дълго разиграване.


В шестия гейм българският тенисист стигна до точка за пробив след поредното добро разиграване. Хуркач я спаси, но Димитров си осигури нов шанс и този път го реализира след добър бекхенд и излизане на мрежата. Българският тенисист спечели подаването си за 5:2. Димитров обаче изпусна аванса си. В деветия гейм Хуркач стигна до точка за пробив, а този път Димитров нямаше късмет и след закачане на мрежата, топката излезе в аут. След това полякът изравни до 5:5.

Стигна се до тайбрек, в който Димитров поведе с 4:1 първо след поредното страхотно воле, а след това и с дълго разиграване. Авансът на българина стана 6:2.

На полуфинала Димитров ще срещне Камерън Нори (Великобритания), който отстрани с 6:0, 6:2 Диего Шварцман (Аржентина). Българинът има само един мач срещу Нори - загуба в два сета на турнира от сериите "Мастърс" в Маями през март.

Дневник