Стефанос Циципас и Александър Зверев допуснаха изненадващи загуби на четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Третият в световната ранглиста Циципас отстъпи с 4:6, 6:2, 4:6 на Николоз Басилашвили. Преди това Зверев, който е №4 в ранглистата и е трети в схемата на турнира, загуби с 6:4, 3:6, 6:7 (3) от американеца Тейлър Фриц.

Басилашвили и Фриц ще определят единия финалист на полуфиналите тази вечер. Преди тях Григор Димитров излиза в другия полуфинал срещу Камерън Нори. Мачът на българина започва не преди 23.30 ч.

Басилашвили, който е 36-и в световната ранглиста, изненада Циципас с добрата си игра в защита. Той спаси шест от общо десет точки за пробив, а освен това се справяше добре на сервис.

"Изненадан ли съм? Не съвсем. Чувствам се добре, играя добре, усещам топката добре. Ако продължавам да изпълнявам такъв първи сервис, мога да играя добре", каза Басилашвили, който направи пет аса в мача.

Фриц поднесе още по-голяма изненада, отстранявайки Зверeв. Амeриканецът, който е 39-и в ранглистата, изоставаше с 2:5 в третия сет, спаси два мачбола, но все пак стигна до обрат.

"Днес не беше моят ден. Бях близо до победата, но нивото на тениса не беше както трябва. Не ми беше лесно. Сезонът беше много дълъг, играх добре, но тази загуба е лоша, защото знаех, че след загубата на Стефанос ставам фаворит в турнира", каза Зверев, който имаше 20 победи от 21 мача на твърди кортове преди срещата, а единственото му поражение беше в пет сета срещу Новак Джокович на полуфинала на US Open.

Дневник