"Барселона" се върна на победния път, след като надви "Валенсия" с 3:1 в мач от деветия кръг в Ла Лига. Каталунците поправиха грешката от загубата срещу "Атлетико" (Мадрид) в предишния кръг. Точни за тима бяха Ансу Фати и Мемфис Депай преди почивката, както и резервата Филипе Коутиньо, който вкара през второто полувреме.

За "Валенсия" се разписа Хосе Гая.

"Сега ще имам два дни, в които ще спя спокойно. Ще се възползвам максимално от тях. Това е едно от хубавите неща в тази професия", каза треньорът на "Барселона" Роналд Куман след срещата.

Наставникът е под голямо напрежение в последните седмици заради слабото представяне на каталунците. Срещата беше и първата, в която отново беше допусната публика на стадионите в Испания. "Камп ноу" обаче не беше изпълнен на 100%.

"Не знам защо стадионът не беше пълен. Независимо от това, тези които бяха на трибуните бяха фантастични и ни помогнаха", каза още Куман.

Според наставника на "Барселона" отборът ще играе още по-силно в следващите седмици заради завръщането след контузии на Коутиньо и Серхио Агуеро.

"Бе важно да започнем седмицата с победа в първия ни мач. Трябва да похваля играчите за отношението, което показаха, независимо от лошия старт. Играчи като Коутиньо и Кун ни липсваха много. По-голямата конкуренция вдига нивото на отбора".

Дневник