Британецът Камерън Нори спечели "Мастърс" турнира в Индиън Уелс. Той се справи с представителя на Грузия Николоз Басилашвили в три сета - 3:6, 6:4, 6:1. Срещата продължи час и 51 минути.

Нори, който в полуфиналите, отстрани Григор Димитров, игра на висота и допусна по-малко грешки от съперника си. Басилашвили беше по-добър в първия сет, но след това игра рисковано и грешките му зачестиха.

Титлата е втора в кариерата на 26-годишния британец и първа на ниво "Мастърс" 1000. И двете дойдоха през 2021 г., след като по-рано през сезона той триумфира в Лас Кабос. Нори имаше и четири загубени финала дотук през годината.

"Това означава толкова много за мен - най-голямата ми титла. Толкова съм щастлив. Не мога да опиша колко в момента. Беше странен мач, но от огромно значение за мен и екипа ми. Не мога да повярвам. Ако ми бяхте казали, че ще спечеля турнира преди началото му, нямаше да ви повярвам, невероятно е", каза Нори след финала.

С титлата британецът се изкачва с 10 места в световната ранглиста. Той вече е №16. Финалистът Басилашвили също направи скок до 27-ото място, като се изкачи с девет позиции.

Григор Димитров вече е №21 след последното обновяване на ранглистата. Българинът има 2231 точки, а следващият турнир, на който той ще участва, е АТП 500 във Виена.

Дневник