"Барселона" излиза в търсене на задължителна победа в домакинството си на "Динамо" (Киев) в Шампионската лига. Каталунците загубиха първите си две срещи в турнира и са заплашени от това да не се класират за фазата на директните елиминации.

Петкратният носител на трофея не само, че загуби първите си два мача с голова разлика 0:6, но и не успя да отправи точен удар в тях.

Двубоят е тази вечер от 19.45 часа на "Камп ноу".

Мачът е голямо значение за "Барселона", още повече че той е няколко дни преди дербито срещу "Реал" (Мадрид), което предстои в неделя.

"Ние играем за бъдещето си в турнира. След като загубихме в първите два мача е ясно, че нямаме право на повече грешки. Трябва да победим", каза треньорът Роналд Куман преди срещата.

През уикенда "Барселона" победи Валенсия в Ла Лига и Куман призна, че ще спи малко по-спокойно в следващите дни. Наставникът на каталунците е подложен на голямо напрежение от началото на сезона заради слабото представяне на "Барселона".

В историята на Шампионската лига само 12 пъти от общо 140 случая, в които отбори губят първите си два мача, след това успяват да стигнат до елиминациите.

В другия мач от група Е на турнира "Бенфика" приема "Байерн" (Мюнхен), а до момента баварците са с две победи и голова разлика 8:0.

Телевизионна програма
19.45 ч. "Барселона" - "Динамо" (Киев), пряко по bTV Action
19.45 ч. "Залцбург" - "Волфсбург", пряко по Ring
22 ч. "Манчестър юнайтед" - "Аталанта", пряко по bTV Action
22 ч. "Бенфика" - "Байерн" (Мюнхен), пряко по Ring