"Ливърпул" е победил "Атлетико" (Мадрид) без да получава помощ от съдиите. Такова мнение изрази мениджърът на английския тим Юрген Клоп след успеха с 3:2 като гост над "дюшекчиите". Във вторник вечер червените постигнаха трета победа в своята група.

Срещата беше белязана от червен картон и две дузпи, едната от които обаче беше отменена впоследствие.

"Разбирам недоволството на феновете на "Атлетико", трудно е да приемат някои неща. Но, ако трябва да съм честен първата дузпа, която беше за нас беше чиста. Втората - не мисля, че беше дузпа. Но се изненадах, че съдията промени своето решение", каза Клоп.

Той остана доволен от представянето на отбора си, дори и с човек повече на терена.

"Да вкараш два гола за 15 минути на "Атлетико" не е лесна задача. След това трябваше да се браним добре и когато те бяха с 10 човека, защото играеха интензивно, това е опасен отбор."

"Колкото до червения картон, беше лош късмет, но това е червен картон. Кракът беше вдигнат високо и попадна в лицето на мой футболист. Изобщо не се интересувам как сме спечелили, много често мръсните победи са най-важните. Точките също са от най-голямо значение".

Колегата му Диего Симеоне привлече вниманието след срещата, като не стисна ръката на Клоп, а се прибра веднага в тунела на "Уанда метрополитано".

"Никога не го правя след мач, не го харесвам, тогава си под влияние на емоциите. Не е добре нито за победителя, нито за този, който е загубил. След това като се видим, нямам никакъв проблем и говорим", каза аржентинецът.