Завършването на изграждането на многофункционалната спортна зала "Арена Бургас" все още не е постигнато. Макар в края на юни от държавното дружество "Академика 2011" да заявиха пред "Дневник", че се очаква акт 16 да бъде получен през септември, това не стана.

Сега от министерството на спорта (ММС) са отговорили пред "Нова", че имат уверение от строителя, че до края на годината залата ще бъде готова.

От "Академика 2011" вече заявиха, че общата инвестиция на съоръжението е почти 64 млн. лева, което е близо два пъти повече от първоначалните разчети. Министерството посочва пред "Нова", че 90% от необходимото оборудване е купено.

Първата копка на залата беше направена точно преди седем години - на 20 октомври 2014 г., в присъствието на легендата на световната атлетика Сергей Бубка. Тогава украинецът заяви подкрепата си за бургаска кандидатура за европейско първенство по лека атлетика в зала през 2019 г.

Впоследствие цената на залата растеше постоянно, а всяка година се казваше, че ще бъде завършена "до края на годината".

Съоръжението трябва да е със 7200 седящи места, а за концерти ще може да приема близо два пъти повече посетители. Залата ще е единствената в България, която ще може да приема големи състезания по лека атлетика.

Дневник