Със силно второ полувреме "Манчестър юнайтед" успя да направи паметен обрат в Шампионската лига и да вземе втора победа от началото на груповата фаза в турнира. "Червените дяволи" се наложиха с 3:2 над "Аталанта" на своя стадион "Олд трафорд".

Нищо не подсказваше, че "Юнайтед" е способен да спечели, след като до 29-ата минута тимът изоставаше с 0:2.

Марио Пашалич откри за гостите от Бергамо в 15-ата минута, а в 29-ата се разписа Мерих Демирал.

Освен двата гола "Аталанта" пропусна още няколко чисти положения, като надиграваше тимът на Оле Гунар Солскяр.

Обратът започна в 53-ата минута, когато Маркъс Рашфорд се разписа след хубаво извеждащо подаване на Бруно Фернандеш и изстрел покрай плонжа на вратаря. Отново Фернандеш беше в основата и на втория гол. Португалецът асистира на Хари Магуайър четвърт час преди края на срещата.

Победният гол отбеляза Кристиано Роналдо в 81-ата минута. Лидерът на "червените дяволи" вкара девет минути преди края, разписвайки се с глава.

След три мача "Юнайтед" е лидер в група F, независимо че започна със загуба. "Червените дяволи" имат 6 точки, а "Аталанта" е с 4. В другия мач "Виляреал" надигра "Йънг Бойс" с 4:1 и вече има четири точки, а швейцарците са с три.

В група Е "Байерн" (Мюнхен) продължава перфектната си серия и спечели трети пореден мач. Баварците разгромиха "Бенфика" с 4:0 като гост, а четирите гола паднаха след 70-ата минута. Преди това две попадения бяха отменени заради засади.

Точни за "Байерн" бяха Лерой Сане с два гола и Роберт Левандовски, а Евертон от "орлите" си вкара автогол.

"Челси" също спечели с 4:0, надигравайки "Малмьо" в Лондон. Андреас Кристенсен, Кай Хаверц и Жоржиньо на два пъти от дузпа, бяха точни за сините. Тимът обаче даде и две жертви, като Ромелу Лукаку и Тимо Вернер бяха заменени още преди почивката заради контузии.

Трета поредна победа постигна и "Ювентус". Въпреки че в Серия А "бианконерите" вървят неубедително, то те продължават да са без грешка в Шампионската лига и надиграха "Зенит" с 1:0 като гост.

Единственият гол вкараа Деян Кулушевски четири минути преди края на двубоя.

Дневник