Със слаба игра, минимален брой създадени постижения и липса на агресия "Лудогорец" загуби за втори път поред в Лига Европа. Българският шампион претърпя поражение с 0:1 от "Брага" на своя стадион в Разград и усложни ситуацията си в група F на турнира.

Рикардо Хорта вкара единственото попадение в двубоя, като беше точен още в шестата минута.

"Лудогорец" игра слабо, не създаде почти нищо в атака и особено през втората част не затрудни гостите.

Със загубата българският тим остава последен в групата си със само една точка. В другата среща "Мидтиланд" и "Цървена звезда" завършиха 1:1, като сърбите са начело със 7 точки, а датчаните имат две. "Брага" е на второ място в групата с 6 точки.

В следващия си мач "Лудогорец" гостува на "Брага" на 4 ноември.

Гостите от Португалия започнаха много по-активно, като от първите минути действаха с повече агресия. Още в шестата минута "Брага" можеше да води в реузлтата, след като Юри Медейрош се озова на отлична позиция, но ударът му срещна левия страничен стълб.

Само минута по-късно защитата на "Лудогорец" не се ориентира и гостите поведоха.

Левият бранител Секейра напредна по фланга и центрира остро, а Орта засече топката от движение, с което не остави шансове на вратаря на "Лудогорец" - 0:1.

Българският тим все пак успя да реагира и в 10-ата минута вкара гол. Попадението на Жоасуе Са обаче беше отменено заради засада на централния бранител.

В атака "Лудогорец" трудно създаваше опасности. Българските футболисти разчитаха основно на дълги подавания към Пиерос Сотириу, а крилата също по-рядко бяха използвани. Изолиран беше и основният реализатор на тима Кирил Десподов.

До 30-ата минута футболистите на Станислав Генчев дори нямаха точен удар. Към края на първата част "Лудогорец" все пак се задържа по-трайно пред вратата на португалците. Най-опасният удар беше отправен от Сотириу, но вратарят на гостите се справи.

През втората част гостите се прибраха в своята половина и разчитаха на контраатки. Генчев прибегна до смени, но те не доведоха до ефект, като за вторите 45 минути в българския тим отново нямаше агресия.

"Лудогорец" не успя да създаде и нищо в предни позиции. Единствената ситуация беше в 82-ата минута, когато топката срещна ръката на португалски бранител, но видеосъдиите прецениха, че няма дузпа и дори не повикаха главния арбитър да прегледа ситуацията.

Вместо това "Брага" пропусна да вкара втори гол при отлична контраатака.

Дневник