Кристиано Роналдо заяви, че ще "затвори устите" на критиците си и че те не забелязват работата, която той върши в защита. Португалецът вече има шест гола след завръщането си в "Манчестър юнайтед" и вкара победните попадения срещу "Виляреал" и "Аталанта" в Шампионската лига, но въпреки това беше критикуван за някои от изявите си и заради това, че не помага достатъчно на отбора в защита.

"Знам, че тимът има нужда от моята помощ в защита. Но моята роля е да печеля, да помогна на отбора да печеля и да вкарвам голове. Дефанзивната страна е част от работата. Хората, които не искат да видят това, са тези, които не ме харесват. Ако трябва да съм честен, аз съм на 36, спечелил съм всичко, така че дали ще се притеснявам, че хора говорят лоши неща за мен? Спя добре през нощта. Да продължават да говорят, защото аз пак ще затворя усти и ще печеля трофеи", заяви Роналдо пред "Скай Спортс".

Той смята, че критиката е нещо хубаво: "Не се притеснявам, смятам я за нещо хубаво. Щом говорят, значи знаят потенциала ми и стойността ми във футбола. Ще да пример: ако си в училище и си най-добрият ученик, питайте най-лошия дали харесва най-добрия, те ще ви кажат, че не го харесват. Основното нещо е, че още съм щастлив, че се радвам на футбола. Спечелил съм всичко, но още съм мотивиран. Това е нова глава в живота ми, дори на тази възраст и заради това съм тук - да се опитам да печеля още."

Според Роналдо "Юнайтед" все още има нужда от време да се адаптира, тъй като тимът е направил няколко трансфера през лятото. Нападателят заяви, че всеки от играчите трябва да се жертва за отбора.

Роналдо коментира и ситуацията на мача с "Евертън", в който беше оставен на резервната скамейка и влезе в игра след почивката, а в края на мача беше видимо изнервен. След въпросния двубой сър Алекс Фъргюсън критикува мениджъра на "Юнайтед" Оле Гунар Солскяр заради това, че е оставил звездата си на скамейката.

"Не ми харесва да губя. Този мач завърши наравно? За мен равенство у дома срещу "Евертън", с цялото ми уважение към тях, е като загуба. Може би мисля погрешно, но това е начинът, по който се мотивирам, а в кариерата си съм играл за най-важните клубове в света. Всички ме познават, винаги съм бил такъв, няма да се променя на тази възраст. Реакциите ми са част от това, което съм. Хората винаги се вглеждат в мен, не ме хвалят за добрите неща, винаги намират лошите, но това не е проблем за мен."

Роналдо каза още, че няма намерение да се оттегля от националния отбор, за да може да си почива за мачовете на клубния си тим.

"Защо да го правя? Не мисля, че е дошло времето. Въпросът не е какво искат хората, а какво искам аз. Когато усетя, че не мога да бягам, да финтирам, да стрелям, ако силата е изчезнала... Но все още имам тези неща и искам да продължа. Говорите за Португалия, но в Шампионската лига имам най-много голове, най-много победи, асистенции, всичко", допълни Роналдо.

Дневник