Зрелищни сблъсъци в три от водещите първенства в Европа предлага футболната програма в неделния ден. Две от най-чаканите дербита през цялата година ще се играят днес - "Барселона" срещу "Реал" (Мадрид), както и "Манчестър юнайтед" - "Ливърпул".

Неделната програма предлага и сблъсъка "Интер" - "Ювентус", наричан дерби д'Италия.

Най-голямо внимание привлича "класико", като за пръв път от много години нито един от двата тима не е водач в Ла Лига. Домакинът "Барселона" влиза в срещата като седми, а "Реал" е втори, но без победа от два мача.

Мадридчани ще опитат да вземат четвърта поредна победа в "класико" в Ла Лига, което не се е случвало от 1965 г.

За пръв път от много години големият мач в Испания няма да включва нито Кристиано Роналдо, нито Лионел Меси. "Вярно е, че тях вече ги няма, но ще има други много добри футболисти. Меси вече не е в "Барселона", но в годините и други много велики имена са се оттегляли, а "класико" запазва вълнението", каза бившият нападател на "Реал" (Мадрид) и посланик на Ла Лига Фернандо Мориентес на въпрос на "Дневник" по време на онлайн събитие.

На "Олд трафорд" "Юнайтед" ще опита да прекъсне серия от три мача без победа. "Червените дяволи" загубиха два пъти и веднъж завършиха наравно и в момента са едва шести в таблицата, докато "Ливърпул" е втори, на точка зад лидера "Челси".

В Италия четири от водещите тимове играят помежду си. Водачът "Наполи", който е с осем поредни победи, гостува на "Рома". "Вълците" започнаха отлично при Жозе Моуриньо с три поредни победи, но след това загубиха три пъти в следващите си пет двубоя.

Дербито между "Интер" и "Ювентус" е от голямо значение и за двата тима. Шампионите претърпяха загуба от "Лацио" в последния си мач, а след слабото си начало на сезона "Ювентус" (две равенства и две загуби) спечели четири двубоя поред.

Дерби има и във Франция, където лидерът ПСЖ гостува в Марсилия. Парижани водят убедително, след като спечелиха девет от първите си 10 мача.

Телевизионна програма за деня
16 часа "Уест Хем" - "Тотнъм", пряко по Диема Спорт 2
17.15 ч. "Барселона" - "Реал" (Мадрид), пряко по Макс Спорт 3
17.45 ч. ПСВ - "Аякс", пряко по Макс Спорт 2
18.30 ч. "Манчестър юнайтед" - "Ливърпул", пряко по Диема Спорт 2
19 ч. "Берое" - ЦСКА, пряко по Диема Спорт
19 ч. "Рома" - "Наполи", пряко по Макс Спорт 3
21.45 ч. "Марсилия" - ПСЖ, пряко по Диема Спорт 2
21.45 ч. "Интер" - "Ювентус", пряко по Макс Спорт 3

Дневник