"Лудогорец" нанесе първа загуба на "Ботев" (Пловдив) като домакин от началото на сезона, след като спечели с 3:1 гостуването си в Коматево. Шампионите успяха да наваксат ранно изоставане, за да вземат трите точки.

Тодор Неделев откри за плодивчани в четвъртата минута, но "Лудогорец" обърна с попадения на Алекс Сантана, Пиерос Сотириу и Джордан Икоко. Около 30 минути "Ботев" игра и с човек по-малко.

Дотук "Ботев" беше непобеден на свой терен, като имаше шест победи от шест мача. "Лудогорец" взе девета победа (четвърта поредна) в 10-ия си мач за сезона, събирайки 27 точки, с четири повече от ЦСКА, който е и с мач по-малко. "Ботев" е трети с 21 точки, но записа втора поредна загуба.

Още в четвъртата минута домакините успяха да изненадат шампионите и да поведат. Доминик Янков сгреши в центъра, като подаде неточно и топката попадна в Реда Рабей. Той проби по лявото крило и центрира остро в наказателното поле, където бранителите в зелено се разминаха. Топката стигна до Неделев и той нямаше как да сгреши от около 10 метра.

Въпреки ранното попадение "Лудогорец" беше близо до изравняването. Кирил Десподов се озова на отлична позиция след хубаво извеждащо подаване, но стреля над вратата.

В десетата минута отново Десподов беше в центъра на събитията. Той получи подаване от Чибота, финтира бранител и стреля, но ударът му с левия крак беше отразен от вратаря Георги Аргилашки.

Шампионите успяха да изравнят в 24-ата минута с прекрасно изпълнение на Алекс Сантана. Бразилецът получи голямо пространство в средата на терена, напредна и с фалцов удар с левия крак не остави шансове на вратаря - 1:1.

До почивката по-чистите положения бяха пред вратата на "Ботев", въпреки че и домакините имаха няколко опасни атаки. Все пак нови голове не паднаха.

Второто полувреме започна с натиск на "Ботев", но "Лудогорец" нанесе първия удар. Това се случи в 54-ата минута - Мавис Чибота намери Сотириу с диагонално подаване, кипърецът овладя и с мощен шут от воле вкара. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но повторението показа, че такава няма.

Само четири минути след втория гол на "Лудогорец" домакините от "Ботев" останаха с човек по-малко. Дилан Мартенс получи втори жълт картон, след като в борба за топката удари Сантана с лакът.

До края на двубоя "Ботев" пропусна отличен шанс да изравни, след като удар с глава на Антоан Бароан премина покрай целта. Вместо това "Лудогорец" вкара трети гол и реши срещата. Негов автор стана Джордан Икоко в първата минута на добавеното време.

Дневник