Уволнението на Роналд Куман като треньор на "Барселона" се е забавило, призна президентът на клуба Жоан Лапорта. Според него напрежението при каталунците е достигнало връхна точка, като е било невъзможно нидерландският специалист да остане.

"Ситуацията излезе от контрол и трябваше да се действа. Очевидно не се движим по график да изпълним нашите цели за сезона, които са да печелим трофеи. Мисля, че трябваше да уволним Куман по-рано и поемам отговорност за това", каза Лапорта.

Президентът добави, че ръководството е решило да подкрепи треньора след победите над "Динамо" (Киев) и "Валенсия", въпреки че ситуацията е била тежка. След двата поредни успеха последваха загуби от "Реал" (Мадрид) и "Райо Валекано", което доведе и до освобождаването.

Очаква се в скоро време за нов треньор да бъде назначен бившият капитан на отбора Шави Ернандес, който в момента работи в Катар. За временен наставник вече беше избран треньорът на "Барселона Б" Сержи Бархуан.

"Говоря често с него (Шави). От хора, които са близки до него получават добра информация за качествата му. Още преди два месеца говорихме и знам мнението му за отбора, какво той смята, че трябва да се промени", каза още Лапорта и добави, че предстоящите два мача с "Алавес" и "Динамо" в Шампионската лига ще бъдат водени от Сержи Бархуан.

Дневник