Люис Хамилтън смята, че настоящият сезон е най-трудният за него във Формула 1. Пилотът на "Мерцедес", който се бори за осмата си световна титла, изостава с 12 точки от Макс Верстапен след загубата в Гран при на САЩ, а до края на сезона има още пет състезания.

"Очаквах да бъде като във влакче в увеселителен парк. Невероятно е, това е най-трудната ми година на толкова много нива, но виждам много позитивни неща и наистина се радвам, дори и в трудните дни. Определено можеше да е по-добре от гледна точка на това, че загубихме точки, не бяхме перфектни постоянно, но живееш и се учиш. Нещата се случиха така по някаква причина, научихме много, справихме се с всичко и обичам мястото, на което съм в моя отбор", заяви Хамилтън пред "Скай спортс".

Миналия месец той заяви, че Верстапен е под по-голямо напрежение, тъй като това е първият му сезон, в който се бори за титлата. Сега обаче Хамилтън заяви, че през 2008 г., когато спечели първата си титла, не е бил толкова подготвен, колкото е Верстапен сега.

"Първата ми титла? Беше ужасно. Борбата за нея беше ужасна. Но това беше само втората ми година, а той е във Формула 1 вече шест години", каза още Хамилтън.

Двамата се удариха два пъти през сезона - на "Силвърстоун" и на "Монца". Въпреки това Верстапен смята, че битката е в границите на нормалното и между тях има взаимно уважение.

"Всичко е наред. Ние сме такива, каквито трябва да са състезателите. Няма да седнем на вечеря заедно, но това е нормално. Имаме състезателен дух, опитваме да се победим на пистата, но и да се уважаваме извън нея. Имаше някои напрегнати моменти, но като цяло всичко е наред", каза пилотът на "Ред бул".

Дневник