"Манчестър юнайтед" се нуждае от реакция и категоричен отговор на историческата си загуба от "Ливърпул" в дербито на Висшата лига от миналия кръг. Това каза мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяр, който даде пресконференция преди предстоящия сблъсък с "Тотнъм".

В събота "Юнайтед" гостува в Лондон, а срещата е от голямо значение за норвежеца, който е поставен под голямо напрежение. Въпреки слуховете за преговори на клуба с Антонио Конте, Солскяр засега запазва поста си.

Преди гостуването на "шпорите" Солскяр се върна към мача с "Ливърпул" и използва боксова терминология.

"Приличахме на замаян боксьор. Играта ни беше точно такава, все едно сме нокаутирани в първите четири минути. Получихме гол и искахме да отговорим незабавно, отворихме се и получихме още един. Ако сравним ситуацията с бокса, то трябва да погледнем Тайсън Фюри, който беше много спокоен, дори когато беше на земята и му брояха до шест", каза Солскяр.

По думите му "поведението на отбора е било неприемливо".

"Нуждаем се от реакция. Моята работа е да успея да вкарам този отбор в точното състояние на духа за важен мач. Не става въпрос само за тактика и стратегия", добави мениджърът.

В същото време капитанът на "червените дяволи" Хари Магуайър защити мениджъра си и обяви, че футболистите са подвели треньора си със своето представяне.

"Мисля, че вината за цялата критика върху Оле е изцяло наша. Ние го подведохме с представянето си на терена. Надявам се всеки футболист да погледне към себе си и да види къде греши", каза капитанът.

След девет кръга "Юнайтед" се намира на едва седмо място в таблицата. След срещата с "Тотнъм" "червените дяволи" срещат последователно "Манчестър сити", "Уотфорд", "Челси" и "Арсенал".

Дневник