Звездната селекция на ПСЖ записа поредната си изстрадана и дошла доста по-трудно от очакванията победа в Лига 1.

Парижани надвиха действащия шампион Лил с 2:1 след обрат и късен победен гол насред "Парк де Пренс".

Така след 12-ия кръг на първенството почти перфектният ПСЖ има 31 точки и аванс от 10 точки на върха.

А днешният успех бе още по-сладък, не само заради късния обрат, но и защото дойде срещу сензацията от миналия сезон Лил, който успя да открадне титлата от ръцете на парижани.

Звездите на столичният тим отново започнаха много лежерно мача, като първата част тотално принадлежеше на гостите, които трябва да признаем се представят доста разочароващо от началото на сезона.

Гостите направиха няколко пропуска, а в 31-ата минута Джонатан Дейвид напълно заслужено ги изведе напред в резултата.

Още по-голям шок от гола обаче бе случилото се на почивката в Париж, когато Лионел Меси бе заменен, при това в ситуация, в която ПСЖ трябваше да търси обрат.

Не е ясно дали това не е продиктувано от травма, но вместо него на терена влезе сънародника му Мауро Икарди, за когото на всички е ясно, че не е от големите любимци на Меси.

И в началото на втората част промяна в играта нямаше, Лил имаше още няколко шанса, но трябва да съжалява, че не се възползва от тях.

След 60-ата минута ПСЖ вдигна темпото и натика своя противник в наказателното му поле, като обратът дойде сякаш логично.

В основата на обрата бе Ангел Ди Мария, който се отчете с асистенция и гол.

Първо той копна топката към Маркиньос за 1:1, а две минути преди края на редовното време с отлично насочен удар донесе победата на своя ПСЖ.

Dnes.bg