Челси: увеличи аванса си на върха във Висшата лига, след като победи с 3:0 "Нюкасъл" като гост, а "Ливърпул" и "Манчестър сити" допуснаха грешни стъпки. Червените взеха само точка срещу "Брайтън" у дома, след като завършиха 2:2, въпреки че имаха преднина от два гола. "Сити" пък изненадващо загуби с 0:2 от "Кристъл палас" като домакин.

"Челси" беше без контузените Ромелу Лукаку и Тимо Вернер, както и без Мейсън Маунт, който се разболя преди мача. Сините трудно успяваха да пробият защитата на "Нюкасъл". В един от малкото случаи преди почивката Хаким Зиеш вкара, но голът беше отменен заради засада. Зиеш стреля неточно още два пъти.

След почивката Зиеш отново беше най-активен. Мароканецът пропусна един шанс, а малко след това удари и греда. Кай Хаверц и Жоржиньо също опитаха удари. Натискът на "Челси" все пак даде резултат в 65-ата минута. Рийс Джеймс беше точен със силен удар. Защитникът вкара втория си гол в 77-ата минута с нов хубав изстрел. Жоржиньо отбеляза дузпа за 3:0 малко след това.


"Ливърпул" започна мача с "Брайтън" добре и поведе след само четири минути игра. Върджил ван Дайк изведе Мохамед Салах, който подаде към Джордан Хендерсън, а капитанът на червените вкара първия си гол във Висшата лига от повече от година. "Брайтън" можеше да изравни в 15-ата минута, но Ив Бисума нямаше късмет и уцели гредата с удар от границата на наказателното поле.

Алекс Окслейд-Чембърлейн влезе като резерва на мястото на получилия контузия Наби Кейта, а малко по-късно именно той даде асистенция за втория гол. Халфът центрира, а Садио Мане беше точен с глава. В 33-ата минута вратарят на гостите Роберт Санчес допусна сериозна грешка, а Мане прати топката във вратата. След намеса на системата за видеоповторения (VAR) голът обаче беше отменен за игра с ръка. "Брайтън" се върна в мача с гол на Енок Муепу, който прехвърли Алисон с хубав удар.

В началото на второто полувреме Салах вкара, но голът беше отменен заради засада. Адам Лалана можеше да изравни, но Алисон спаси. В 65-та минута "Брайтън" стигна до втори гол след хубава атака, завършила с пас на Лалана към Леандро Тросар, който се разписа. В 75-ата минута Тросар вкара отново, но голът беше отменен заради засада.

"Кристъл палас" поведе след добра контраатака още в шестата минута. Конър Галахър подаде на Уилфрид Заха, който отбеляза 50-ия си гол във Висшата лига с екипа на "Кристъл палас". Родри можеше да изравни, но прати топката право във вратаря Висенте Гуаита. Домакините натискаха, но трудно създаваха положения. В края на първото полувреме "Манчестър сити" остана с десет души. Аймерик Лапорт получи червен картон за нарушение срещу откъсващия се Заха.

В началото на второто полувреме Джордан Аю и Марк Гуехи пропуснаха добри възможности за гостите. Заха вкара за гостите, но голът беше отменен заради засада. Малко след това Габриел Жезус отбеляза за "Сити", но след намеса на VAR голът беше отменен заради засада на Фил Фоудън. Аю пропусна страхотна възможност да вкара втори гол за гостите. Футболистите на "Сити" два пъти поискаха дузпи, но сигнал не последва. Вратарят на домакините Едерсон спаси удар на Галахър след това. В края на мача Галахър вкара втория гол за гостите.

В класирането "Челси" вече има 25 точки, "Ливърпул" е с 22, а "Манчестър сити" - с 20.

В ранния мач "Арсенал" победи с 2:0 "Лестър" като гост. Габриел и Емил Смит-Роу вкараха головете до 18-ата минута. С основна заслуга за успеха беше вратарят на "Арсенал" Аарън Рамсдейл, който спаси редица опасни удари.

Дневник