Манчестър юнайтед" победи с 3:0 "Тотнъм" като гост в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" стигнаха до победата с голове на Кристиано Роналдо, Единсон Кавани и Маркъс Рашфорд и поне малко се реваншираха на феновете си за рекордната загуба от "Ливърпул" в предишния кръг. "Юнайтед" сложи край и на лошата си серия, след като имаше три загуби и равенство в предишните четири кръга.

В началото на мача и двата тима рядко създаваха опасности. Хюн-Мин Сон опита удар за "Тотнъм", но без успех, а на другата врата Единсон Кавани стреля неточно. В 28-ата минута Кристиан Ромеро вкара гол за "Тотнъм", който обаче правилно беше отменен заради засада. Малко след това Фред опита далечен удар, но вратарят на "Тотнъм" Юго Лорис спаси. В 39-ата минута гостите поведоха. Бруно Фернандеш центрира, а Кристиано Роналдо вкара с удар от въздуха от малък ъгъл.

В началото на второто полувреме Роналдо вкара, но голът беше отменен заради засада. В 64-ата минута "Юнайтед" стигна до втори гол. Роналдо изведе Кавани, който се справи с Лорис. Футболистите на "Тотнъм" опитваха да атакуват, но рядко създаваха нещо опасно, а феновете на тима ги освиркваха няколко пъти. Освиркванията станаха още по-силни в 81-ата минута, когато Маркъс Рашфорд направи резултата 3:0 след подаване от Неманя Матич.

"Юнайтед" е пети в класирането със 17 точки. "Тотнъм" е осми с 15.

Дневник