Боряна Калейн не е доволна от представянето си на световното първенство по художествена гимнастика в Япония. Тя завърши с общо четири четвърти места - едно в многобоя и три във финалите на отделните уреди.

"Четири четвърти места - някак не успях да мина по-напред, а вярвам, че можех. Определено не беше силно състезание за мен, но се надявам догодина да ме видите в коренно различна светлина. Бях концентрирана, но не успях да овладея емоциите си", каза Калейн при пристигането в София.

Президентът на федерацията Илиана Раева я критикува след световното. Калейн заяви, че никой не е доволен от представянето.

"Никой не е доволен, аз самата не съм, защото знаех, че имам шансове за медал, и то не само веднъж, няколко пъти изпуснах тази възможност. Няма как да сме доволни", каза още Калейн.

Другата представителка на България в индивидуалното състезание - Татяна Воложанина, се нареди на седмо място в многобоя. Тя призна, че е била притеснена, тъй като това беше първото ѝ участие на световно първенство, но е доволна, че изигра съчетанията си без грешки.

Дневник