"Тотнъм" уволни Нуно Еспирито Санто само четири месеца след назначението му за мениджър на отбора. "Шпорите" са на осмо място в класирането, като изостават с десет точки от лидера "Челси", а в събота загубиха с 0:3 от "Манчестър юнайтед" в мач, в който нямаха точен удар във вратата.

Еспирито Санто беше назначен през лятото след дълго търсене на заместник на Жозе Моуриньо. "Тотнъм" започна сезона добре и спечели първите си три мача във Висшата лига, но след това загуби пет от следващите седем срещи.

"Знам колко много Нуно и щабът му искаха да успеят и съжалявам, че трябваше да вземe това решение. Нуно е истински джентълмен и винаги ще бъде добре дошъл тук. Искаме да му благодарим и да му пожелаем успех в бъдеще", каза директорът на "Тотнъм" Фабио Паратичи.

Феновете на тима освиркваха отбора в мача с "Юнайтед" и специално Еспирито Санто за решението му да извади от игра Лукас Моура. Част от привържениците протестираха и срещу собственика Даниел Леви, както и срещу капитана на тима Хари Кейн, който искаше да напусне тима през лятото.

Дневник