"Байерн" и "Ювентус" станаха първите отбори, преминали груповата фаза в Шампионската лига. Направиха го с резултатни победи - съответно с 5:2 срещу "Бенфика" и 4:2 срещу "Зенит".

"Манчестър юнайтед" отново съумя да се спаси от загуба срещу "Аталанта". След като в предния кръг направи обрат от 0:2 до 3:2 на "Олд Трафорд", сега воденият от Оле Гунар Солскяр състав стигна до 2:2 в Италия с голове на Кристиано Роналдо в добавеното време на двете полувремена.

Минаващият през труден период "Барселона" отново победи минимално "Динамо" (Киев), този път с гола на Ансу Фати.

Роберт Левандовски изигра поредния си много силен мач. Полският нападател вкара три гола, подаде за един и изпусна дузпа при убедителната победа на "Байерн". С това той вече има 28 гола в последните си 20 мача в Шампионската лига.

Отборът му спечели четирите си двубоя дотук, като е с голова разлика 17:2 и е осминафиналист.

В другата среща от групата "Барселона" постигна целта си да зависи само от себе си. След успеха срещу "Динамо" каталунците могат да стигнат фазата на преките елиминации, ако победят "Бенфика" у дома в следващия кръг.

На италианска земя Роналдо впечатли с поредния си силен мач. Португалецът вкара двете попадения, донесли много важна точка за "Юнайтед".

Това прати английския отбор начело в групата със седем точки, с колкото е и "Виляреал", който победи с 2:0 "Йънг бойс". "Аталанта" е трети с пет, а швейцарците имат три. В следващия кръг "Юнайтед" гостува в Испания.

Играещият неубедително в Серия А "Ювентус" показва различно лице в Европа. "Старата госпожа" допусна първи голове за сезона в Шампионската лига, но след успеха с 4:2 вече има четири победи и продължава в следващата фаза.

Вторият "Челси" постигна третата си победа след 1:0 срещу "Малмьо".

Дневник