"Кристиано Роналдо става все по-добър и по-добър за нас. Знаете, че той нямаше подходяща предсезонна подготовка, но сега започва да се чувства все по-добре и набира скорост."

С тези думи мениджърът на "Манчестър юнайтед" Оле Гунар Солскяр отдаде необходимата признателност към Кристиано Роналдо. С гол в последните секунди, след като вече беше вкарал веднъж, португалецът донесе много ценно равенство за отбора си при гостуването на "Аталанта" в Шампионската лига.

Евентуална загуба щеше да остави "Юнайтед" в трудно положение преди гостуването на "Виляреал". Сега обаче картината е различна и английският отбор ще пътува за Испания като водач в групата.

В свои води

Наскоро завърнал се на "Олд Трафорд", 36-годишният Роналдо има основен принос за мястото, което "Юнайтед" заема в групата си.

Португалецът върна спомена за т.нар. "Фърги тайм" (израз за късните голове, дошъл по времето на мениджъра сър Алекс Фъргюсън). Той донесе победата с 2:1 срещу "Виляреал" у дома в 95-ата минута, вкара третия гол за обрата от 0:2 до 3:2 срещу "Аталанта" на "Олд Трафорд", за да се стигне и до красивия му гол в добавеното време във вторник вечер.

Дотук Роналдо има голове във всеки от мачовете в групата (пет гола в четири срещи). И се доближи на две попадения от границата от 800 гола в кариерата си.

Солскяр сравни ролята му с тази на Майкъл Джордан в "Чикаго булс". Бившият му съотборник и настоящ анализатор Рио Фърдинанд посочи, че Роналдо прави най-трудното във футбола - да вкарва.

"Щастлив съм, че се върнах (в "Манчестър юнайтед"). Тук съм от два месеца и се чувствам много добре. Все още свиквам. Засега нещата са добре, въпреки че бях доста нервен. Сякаш отново съм на 18-19 години. Развълнуван съм и имам голямо желание", каза Роналдо в интервю за DAZN.

Португалецът изтъкна, че най-важното нещо във футбола е да печелиш трофеи. "Трябва да мислим положително. Трябва да вярваме и всички заедно да сме едно цяло. Имаш отговорността да играеш за този клуб и да печелиш трофеи или поне да се държиш професионално. Ако трябва да правим саможертви, нека ги направим. В противен случай ще бъде невъзможно да спечелим каквото и да било. Аз обаче вярвам в това. Разполагаме с възможности и с добри играчи. Трябва да мислим глобално", заяви нападателят.

Клуб Z