Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Българският тенисист отстрани Карен Хачанов (Русия) след успех с 4:6, 6:2, 6:0. Димитров загуби първия сет, но след това контролираше мача, а в третия сет не даде нито гейм на шампиона в Париж от 2018 г.

В началото на мача и двамата печелеха убедително подаванията си. Хачанов затрудняваше Димитров със сервиса си, но и българинът се справяше добре на свой начален удар. При 4:4 обаче руснакът стигна до две точки за пробив след добри атаки. Димитров ги отрази, но след това допусна трета след грешка, а този път съперникът му се възползва и проби. След това руснакът нямаше проблем на свой сервис и спечели първия сет.

В началото на втория сет Димитров спечели трудно своето подаване, а след това стигна до първите си две точки за пробив. Българинът се възползва от втория си шанс и проби за 2:0, а след това затвърди пробива си. Димитров беше стабилен на свой сервис, а съперникът му не беше на нивото от края на първия сет. Руснакът допускаше доста грешки, а Димитров се възползва отново и проби още веднъж за 6:2.

Димитров започна третия сет по подобие на втория - взе подаването си, а след това стигна до пробив за 2:0. Българинът се движеше добре по корта, притискаше съперника си, а Хачанов често допускаше грешки. При 3:0 Димитров отново притисна съперника си и имаше общо четири възможности за пробив. Руснакът се задържаше в гейма, но при четвъртия шанс Димитров проби със страхотен минаващ удар и поведе с 4:0. В следващия гейм Хачанов спечели две дълги разигравания, но Димитров се справи. Българинът проби още веднъж, за да затвoри сета с 6:0, като завърши мача със серия от осем поредни спечелени гейма.

Димитров реализира пет от общо 14 точки за пробив, а съперникът му - само една от три. Българинът вкара 72% от първия си сервис. Той направи 30 печеливши удара срещу 17 за съперника си. Димитров допусна 17 непредизвикани грешки, а Хачанов направи 31.

На осминафиналите Димитров ще срещне победителя от мача между Александър Зверев и Душан Лайович.

Дневник