Ливърпул" победи с 2:0 "Атлетико" (Мадрид) и се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Червените са с четири победи от четири мач и вече няма как да бъдат изместени от първото място в група В. "Ливърпул" вкара два гола още до 21-ата минута, а още през първото полувреме "Атлетико" остана с десет души заради червен картон на Фелипе.

"Ливърпул" започна двубоя силно, както го направи и при успеха в първия мач срещу "Атлетико" преди две седмици. Диого Жота откри резултата в 13-ата минута, след като засече с глава центриране на Трент Александър-Арнолд. Само осем минути по-късно резултатът вече беше 2:0. Садио Мане засече ниско центриране, отново от Александър-Арнолд. Алекс Оклсейд-Чембърлейн беше близо до трети гол, но не уцели вратата.

В 36-ата минута "Атлетико" остана с десет души, след като Фелипе беше изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Садио Мане, което обаче беше в половината на "Ливърпул". До края на първото полувреме Ян Облак спаси удари на Салах и Жота.

След почивката Жота вкара нов гол, който обаче беше отменен заради засада. Облак спаси още един изстрел на Салах. В 57-ата бившият нападател на "Ливърпул" Луис Суарес, който беше освиркван от феновете на червените, вкара за "Атлетико", но и неговото попадение беше отменено заради засада. До края "Ливърпул" спокойно контролираше мача.

Тимът на Юрген Клоп е с 12 точки и води със 7 пред "Порто", който завърши 1:1 с "Милан". "Атлетико" е на трето място с 4.

В група А ПСЖ изпусна победата като гост на "Лайпциг". Мачът завърши 2:2. Френският тим беше без Лионел Меси. Домакините започнаха мача добре, а Кристофър Нкунку откри резултата още в шестата минута. В 12-ата минута вратарят на ПСЖ Джанлуиджи Донарума спаси дузпа на Андре Силва. Гостите обърнаха с два гола на Джорджиньо Вайналдум до края на първото полувреме. "Лайпциг" стигна до точката с дузпа в продължението, отбелязана от Доминик Собослай.


ПСЖ е на второ място в групата с 8 точки. "Манчестър сити" излезе начело с 9, след като победи с 4:1 "Брюж" като домакин. Фил Фоудън изведе тима напред, но Джон Стоунс си вкара автогол. През второто полувреме Рияд Марез, Рахим Стърлинг и Габриел Жезус бяха точни за "Сити".

"Интер" стигна до нов успех с 3:1 срещу "Шериф" в група D, този път като гост. Марсело Брозович, Милан Шкриняр и Алексис Санчес вкараха головете за италианския шампион, а Адама Траоре отбеляза почетното попадение за гостите.

"Интер" вече е със 7 точки, като изостава с две от "Реал", който по-рано победи "Шахтьор".

"Аякс" си осигури място на осминафиналите след победа с 3:1 срещу "Борусия" (Дортмунд) в Германия. Марко Ройс изведе домакините напред от дузпа, но с голове на Душан Тадич, Себастиан Алер и Дейви Клаасен гостите стигнаха до обрат.

"Аякс" е с пълен актив от 12 точки. "Борусия" е на второ място с 6, с колкото е и третият "Спортинг" (Лисабон), който разгроми с 4:0 "Бешикташ".

Дневник