Министерството на младежта и спорта е отпуснало допълнително финансиране на федерацията по биатлон, което ще се използва за подготовката на състезателите за олимпийските игри в Пекин през 2022 г. Парите са осигурени с решение на Министерски съвет само часове след като от федерацията се оплакаха, че нямат достатъчно средства и че България може да остане без биатлонисти на олимпийските игри.

"Светкавична реакция на служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов решава затрудненията на българския биатлон. Часове след като федерацията обяви притесненията си, че липсата на обещаното финансиране поставя под въпрос участието на най-добрите ни биатлонисти в стартовете за Световната купа и на олимпиадата в Пекин, от ММС увериха, че средствата за дофинасирането на зимните ни федерации вече са осигурени с решение на Министерския съвет", се казва в съобщението на федерацията.

"Благодарим за разбирането и бързата реакция, която ще спомогне нашите най-добри състезатели да проведат нормална подготовка, стартиране в олимпийските квалификации и безпроблемно участие на зимните игри в Пекин", каза президентът на федерацията Екатерина Дафовска.

Дневник