Кубрат Пулев ще участва в гала на 27 ноември, в която ще срещне шампион в смесените бойни изкуства (ММА). Компанията "Трилър" съобщи, че българският боксьор е сред имената, които ще се включат в галата "Тriad Combat", чиято идея е боксьори да се изправят срещу ММА състезатели със специални правила, с които двете страни ще имат равни условия.

Събитието ще се проведе на бейзболния стадион "Глоуб лайф фийлд" в Арлингтън, Тексас, а част от шоуто ще е и изпълнение на "Металика".

"Triad Combat" е революционен, нов боен отборен спорт, в който ще бъдат събрани правилата на бокса и ММА. Бойците ще се срещнат в специално направен триъгълен ринг в рундове по две минути, като професионалните боксьори ще се бият с ММА бойци", съобщиха от "Трилър". От компанията уточняват, че бойците ще бъдат при равни условия, като ще се използват специални ръкавици.

В съобщението се казва още, че в отделни мачове галата ще участват Пулев, бившият двукратен шампион в тежка категория в UFC Франк Мир, както и бившата звезда в UFC Майк Пери. Официално все още не е ясно кой ще е съперник на българина.

Според реномирания боксов журналист в САЩ Дан Рафаел Пулев може да е в главния мач на събитието и да срещне бившия шампион в лека тежка категория в UFC Витор Белфорт, който през септември победи легендата Ивендър Холифийлд в боксов мач. Рафаел обаче уточнява, че все още се водят преговори.

Компанията "Трилър" отбелязва една година от създаването си на 28 ноември. Именно тя успя да върне Майк Тайсън на ринга в мач срещу Рой Джоунс, както организира и завръщането на Ивендър Холифийлд.

Дневник